ΥΛΙΚΑ (Για 4-6 άτομα)
1 κρεμμύδι ξερό, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα,
1 φλιτζάνι αλεύρι, 1\2 ματσάκι μαιντανό,
1\2 ματσάκι άνηθο, 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κουτ. του γλυκού δυόσμο ξερό, 2 ντομάτες πλυμμένες.
λίγα φρέσκα τρυφερά φύλλα μαρουλιού πλυμμένα,
1 κουτ. του γλυκού αλάτι, 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό που να τα καλύπτει καλά για μία νύχτα. Στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Αλέθουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ.
Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα φρέσκα μυρωδικά πριν τα ψιλοκόψουμε.
Προσθέτουμε στα ρεβίθια τα μυρωδικά το αλάτι, το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια που τα έχουμε λαδώσει με λίγο λαδάκι νωρίτερα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και στρώνουμε ένα ταψάκι με το ειδικό χαρτί ψησίματος.
Πλάθουμε στρογγυλά μπιφτεκάκια από το μείγμα των ρεβιθιών τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 40 λεπτά.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση τα ραντίζουμε εσωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο ζεστό φούρνο να γίνουν τραγανά.
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και φτιάχνουμε τα χαμπουργκερς με φέτες ντομάτας, φύλλα μαρουλιού και ένα μπιφτέκι από ρεβίθια.
Σερβίρουμε δύο χαμπουργκερ ανά μερίδα αν θέλουμε.