ΥΛΙΚΑ
400 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
100 γρ. καλαμποκάλευρο,
4 καρότα τριμμένα,
200 γρ.ελαιόλαδο,
100 γρ. νερό,
1\2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μία σφικτή και λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου. Πλάθουμε με τη ζύμη κορδονάκια και σχηματίζουμε κουλουράκια. Αφού τα ετοιμάσουμε τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα ή σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσουν τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί για έναν μήνα περίπου.
ΠΗΓΗ ΑΠΟ COOK BOOK ΤΕΥΧΟΣ 27