2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

To Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου και επίσημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ρεπορτάζ -φωτό: Νικόλαος ΜαγγίναςΠαραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι, περίπου στις 12:10μμ, στους δικηγόρους του Πατριαρχείου κ.κ. Σοφούογλου και Γιάννη Κτιστάκι, το "ταπού" δηλαδή ο κτηματολογικός τίτλος ιδιοκτησίας του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου μετά την επανεγγραφή του στην κυριότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Έτσι ολοκληρώνεται μια δικαστική περιπέτεια που έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το οποίο και δικαίωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Σε δηλώσεις τους οι δικηγόροι του Πατριαρχείου αναφέρθηκαν σε αυτή τη διαδικασία ενώ σημείωσαν ότι η επανεγγραφή στο όνομα του Πατριαρχείου σημαίνει και έμμεση αναγνώριση της Νομικής Προσωπικότητας που οι κρατικές Αρχές της Τουρκίας επισήμως αρνούνται να του αναγνωρίσουν.
Οι δικηγόροι του Πατριαρχείου επισκέφθηκαν το κτήριο του Ορφανοτροφείου ενώ το μεσημέρι, στο Φανάρι, παρέδωσαν τον τίτλο ιδιοκτησίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.