2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΨΑΡΟ-ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ (Για 5 άτομα)
500 γρ. ζυμαρικό (ριγκατόνι), 3 φιλέτα ψαριού φρέσκου ή κατεψυγμένου,
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 3 πατάτες βρασμένες,
 3-4 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα,

Για τη σάλτσα ντομάτας
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ, 6 κουταλιές της σούπας λάδι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε με πηρούνι τις βρασμένες πατάτες ζεστές σε μπολ προσθέτουμε το ψάρι κομμένο σε ίνες ή σε πολύ μικρά κομματάκια, ρίχνουμε το κρεμμύδι λίγο αλάτι και το μαιντανό και λίγο νεράκι και αναμειγνύουμε καλά τα υλικά να ενοποιηθούν.
Πλάθουμε τα ψαρο-κεφτεδάκια. Αν το μείγμα βγει πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να σφίξει.
Αλευρώνουμε τα ψαρο-κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. (Προαιρετικά τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς και από τις δύο πλευρές).
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι, προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και τον πελτέ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγο-μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε και τα ψαρο-κεφτεδάκια τα περιχύνουμε καλά με τη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγο-μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Έχουμε στο μεταξύ βράσει τα ζυμαρικά και τα συνοδεύουμε με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια.