2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

Οικουμενικός Πατριάρχης «Όχι, δεν θα είμαι ο τελευταίος Πατριάρχης»


Αφιέρωμα εφτά λεπτών στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα το πρωί το τηλεοπτικό δίκτυο του CNN με τίτλο ο «Τελευταίος Πατριάρχης;», που επαναφέρει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επιβίωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
«Θέλουμε να αισθανόμαστε ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις λόγω της πίστης μας», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

Σε ερώτηση από τον δημοσιογράφο του CNN, εάν ανησυχεί ότι με τον ισχύοντα νόμο μπορεί να είναι ο τελευταίος Πατριάρχης τόνισε: «Όχι, κατηγορηματικά όχι, γιατί εμπιστευόμαστε τη θεία πρόνοια.»


Να αναφερθεί, ότι στο ρεπορτάζ του CNN γίνεται εκτενής ρεπορτάζ , όσον αφορά την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία μπορεί να διασφαλίσει την εκπαίδευση των ιεραρχών.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα της Χάλκης τόνισε, ότι «δεν έκλεισε η κυβέρνησή μου τη Σχολή της Χάλκης. Έκλεισε με δικαστική απόφαση πριν από σαράντα χρόνια. Από όταν αναλάβαμε την εξουσία, προσπαθούμε να βρούμε μέσα και τρόπους. Οι υπουργοί Παιδείας, Εξωτερικών και εγώ, εργαζόμαστε να βρούμε λύση.»

Τέλος, το CNN αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλίες της Τουρκικής Κυβέρνησης, όπως να παραχωρήσει τουρκική υπηκοότητα σε Ιεράρχες του Θρόνου, αλλά και για την θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά.
Αναρτήθηκε από τη συνοδοιπορία