Συστατικά
4 φλιτζάνια νερό, 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, 5 βανίλιες, Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος), 2 φύλλα σφολιάτας, Ζάχαρη άχνη, Κανέλα, 2 κ.σ μαργαρίνη
Τρόπος μαγειρέματος
1 Βράσε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς
μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη
2 Πρόσθεσε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα σου
3 Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα
4 Σε ένα ταψί (τετράγωνο κατά προτίμηση), στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας
5 Άπλωσε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσεις τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα
6 Στη συνέχεια στρώσε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χάραξε ελαφρά το φύλλο και ψήσε στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
7 Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και άφησε να κρυώσει καλά πριν σερβίρεις.
4 φλιτζάνια νερό, 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, 5 βανίλιες, Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος), 2 φύλλα σφολιάτας, Ζάχαρη άχνη, Κανέλα, 2 κ.σ μαργαρίνη
Τρόπος μαγειρέματος
1 Βράσε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς
μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη
2 Πρόσθεσε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα σου
3 Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα
4 Σε ένα ταψί (τετράγωνο κατά προτίμηση), στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας
5 Άπλωσε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσεις τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα
6 Στη συνέχεια στρώσε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χάραξε ελαφρά το φύλλο και ψήσε στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
7 Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και άφησε να κρυώσει καλά πριν σερβίρεις.