2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

Tο πρόσωπο του Χριστού εμφανίστηκε στην Κάλυμνο.


Θαύματα
Tο πρόσωπο του Χριστού εμφανίστηκε στην εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στο τέμπλο του Ι.Ν. της Αγίας Τριάδας στην Κάλυμνο αργά το απόγευμα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη πρόβα χορωδίας για τα εγκώμια.
Μόλις έγινε αντιληπτό το συγκλονιστικό γεγονός η εκκλησία της Αγίας Τριάδας πλημμύρησε από κόσμο που πήγε να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας στην οποία εμφανίστηκε η μορφή του Χριστού.

Αμέσως ειδοποιήθηκε και ο Μητροπολίτης Καλύμνου Λέρου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος ο οποίος μίλησε στο πλήθος των πιστών και έκανε λόγο για θαύμα.

Μετά το γεγονός ακολούθησε ολονυχτία προσευχή με τη συμμετοχή ενοριτών κ.α. πιστών.

Ο κ. Παϊσιος ανέφερε, ότι αυτά τα σημεία τα στέλνει ο Θεός για να μας συνετίσει, και να επιστρέψουμε κοντά του.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι από χθες συρρέουν χιλιάδες πιστοί για να δουν από κοντά το θαυμαστό γεγονός εν μέσω Σαρακοστής.
Δείτε τα βίντεο.