2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

Ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 για τον Γέροντα Παΐσιο (video)

Τη ζωή, το έργο και τη διδαχή του Γέροντα Παϊσίου θα παρουσιάσει μέσα από ένα ντοκιμαντέρ την Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη στις 9:00 το βράδυ η ΕΤ3.
Στο ντοκιμαντέρ μιλούν Επίσκοποι, μοναχοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, αλλά και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο οποίος σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο

να μιλήσει κανείς για τον π. Παϊσιο, να εμβαθύνει στη σκέψη του, να τον ερμηνεύσει όπως θα λέγαμε σήμερα, γιατί ο Παϊσιος. υπήρξε μια από τις μεγάλες προσωπικότητες όχι μόνο του Αγίου Όρους αλλά όλης της Ορθοδοξίας και προσέφερε και προσφέρει»

Επίσης για τον Γέροντα Παΐσιο μιλούν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρακάλου Φιλόθεος, ο Γέρων Γαβριήλ, ο μοναχός Μωϋσής.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε επανάληψη το Μεγάλο Σάββατο στις 10:00 το πρωί
anagrafes.gr