2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ -ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


altΠρόκειται για θαύμα; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί απο χθες πιστούς και την τοπική ηγεσία της εκκλησίας στη Ρόδο μετά την διαπίστωση οτι η εικόνα με τον Ταξιάρχη στο παλιό νεκροταφείο της Ιαλυσού δάκρυσε.
Επι τόπου έφθασε ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος και εξέτασε όλα τα δεδομένα της εικόνας. Αμέσως έδωσε εντολή να μεταφερθεί η εικόνα του Ταξιάρχη στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην πλατεία της Ιαλυσού.


Το νέο για το θαύμα του Ταξιάρχη διαδόθηκε σε όλο το νησί και άρχισε η συρροή πιστών. Απο χθες πιστοί απο τη Ρόδο αλλά και πολλά χωριά καταφθάνουν στην Ιαλυσό και προσκυνούν την θαυματουργό εικόνα του Αρχαγγέλου.
Σήμερα το πρωί πήγε στην εκκλησία ξανά ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος ενώ στις 6 το απόγευμα θα ψαλλεί παράκληση. Τα δύο βίντεο απο την τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ είναι αποκαλυπτικά. Τόσο ο Μητροπολίτης όσο και ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος είναι συγκρατημένοι.


http://www.agioritikovima.gr