2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

Εκοιμήθη ο πατήρ Γιώργης Σαρρής


 




Εκοιμήθη  στις 12 Οκτωβρίου στο Νοσοκομείο Κω, όπου είχε διακομισθεί ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού θρόνου π. Γεώργιος Σαρρής, σε ηλικία 86 ετών.
Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Αντιμάχεια το 1926 και εχειροτονήθη Διάκος (στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Kαρδάμαινα) και στη συνέχεια Ιερέας το 1951.
Από τότε υπηρέτησε ως Ιερέας στις ενορίες Πυλίου, Αγ. Παύλου Κω, Αγ. Παρασκευής και Αγ. Αθανασίου Πλατανίου.
(Στην ενορία Αγ. Παρασκευής παρέμεινε ως Ιερατικός Προϊστάμενος 26 χρόνια).
Το 1981 (ανήμερα του Αγ. Γεωργίου, στον Πατριαρχικό Ναό έλαβε τιμής ένεκεν από τον Μακαριστό Πατριάρχη Δημήτριο το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου).
Ο παπά Γιώργης -όπως τον αποκαλούσαν οι περισσότεροι- ήταν λεβέντης και αγαπητός Ιερέας, ο οποίος χήρεψε αρκετά νέος και ανέθρεψε τέσσερα παιδιά (την Άρτεμη, τον Κώστα τον Μπάμπη και τον Αντώνη) που είναι επίσης γνωστά για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο