2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΤΟ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ

15 Αποκλειστικά για το Aγιορείτικο Βήμα - Γιώτα Παμπάλου
Μετρούμε ήδη δέκα μέρες από τότε  που οι Θεσσαλονικείς υποδέχθηκαν με μεγάλες τιμές και ευλάβεια το «Άξιον Εστί» την θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου  στις Καρυές  του Αγίου Όρους ,στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της πόλης Άγιο Δημήτριο.

Πλήθος πιστών από την Θεσσαλονίκη, όπως και από άλλες πόλεις της Ελλάδας , μα και του Εξωτερικού καθημερινώς από τις πρώτες πρωινές ώρες έρχονται να προσκυνήσουν στην χάρη Της εώς αργά το βράδυ.

Σειρά χιλιάδων ανθρώπων ηλικιωμένων,νέων ,παιδιών με υπομονή όρθιοι ώρες πολλές βήμα-βήμα ,σιγά -σιγά έρχονται να να ασπαστούν το «Άξιον Εστί» για να παρακαλέσουν ,να ευχαριστήσουν ,να αναζητήσουν βοήθεια στο πρόσωπο της Παναγίας μας , μέσα από την Άγια και Θαυματουργή Εικόνα της.

    Μίλησε αποκλειστικά στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο π.Δαυίδ που  ως φύλακας στέκει στο πλάι της ατελείωτες ώρες προσκυνήματος των πιστών Χριστιανών.

    Ποιο γεγονός  είναι αυτό που έχει συγκινήσει τον π.Δαυίδ όλες αυτές τις ημέρες που το «Άξιον Εστί» παραμένει εμπρός από το Ιερό του Αγίου Δημητρίου;

    Η μεγάλη και ασταμάτητη ροή του κόσμου που έρχεται να προσκυνήσει και μέρα με την μέρα αυξάνει κατά χιλιάδες αντί να μειώνεται,παρά το γεγονός που  ο κόσμος έχει μάθει πως θα είναι δύσκολο ως προς την προσμονή ώρες πολλές στην σειρά από το προαύλιο του Ιερού Ναού εώς εμπρός το Ιερό του Ναού ,όπου βρίσκεται η εικόνα. Και δεν είναι μόνο αυτό ,μα και τα σημεία και τα θαύματα που γίνονται από την Παναγία μας  και αποκαλύπτονται από εκείνην που καταμαρτυρούν συνεχώς στον π.Δαυίδ.

Μέρες δύσκολες για τον Ελληνικό Λαό ,όμως η παρουσία της Θεοτόκου είναι μαζί μας μας λέι ο π.Δαυίδ από ζωντανές μαρτυρίες θαυμάτων που γίνονται και εδώ στην Θεσσαλονίκη του λένε συνέχώς οι πιστοί προσκυνητές!

    Μας ζήτησε ,ο π.Δαυίδ με δάκρια συγκίνησης και χαράς στα μάτια  να μεταφέρουμε μέσα  από το «Αγιορείτικο Βήμα» ένα μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΑΣ!

Η Παναγιά είναι στο πλάι μας !



 http://www.agioritikovima.gr/