2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη η φλόγα των Special Olympics

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
H «φλόγα της ελπίδας» που θα φωτίσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Ιουλίου, ταξίδεψε σήμερα μέχρι την Κωνσταντινούπολη, μεταφέροντας μέσω
της λαμπαδηδρομίας το μήνυμα της ανθρώπινης προσπάθειας, του σεβασμού της διαφορετικότητας, της συνύπαρξης και της ειρήνης στον κόσμο.
Αθλητές με θέληση και ικανότητες ξεχωριστές αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση σε μια εποχή που ο κόσμος δοκιμάζεται από πολυδιάστατη κρίση.

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

H «φλόγα της ελπίδας» που θα φωτίσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Ιουλίου, ταξίδεψε σήμερα μέχρι την Κωνσταντινούπολη, μεταφέροντας μέσω της λαμπαδηδρομίας το μήνυμα της ανθρώπινης προσπάθειας, του σεβασμού της διαφορετικότητας, της συνύπαρξης και της ειρήνης στον κόσμο.

Αθλητές με θέληση και ικανότητες ξεχωριστές αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση σε μια εποχή που ο κόσμος δοκιμάζεται από πολυδιάστατη κρίση.

Η «φλόγα της ελπίδας» πέρασε, για πρώτη φορά, την πόρτα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και «συνάντησε» τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο,
 ο οποίος ευλόγησε γι’ άλλη μια φορά την προσπάθεια των αθλητών και όλων εκείνων που καθημερινά δίνουν το δικό τους ξεχωριστό αγώνα της ζωής.

Ο Πατριάρχης είχε υπογράψει τον Νοέμβριο του 2009 την αίτηση εθελοντισμού για τους αγώνες, όταν δέχτηκε στο Φανάρι την Πρόεδρο των Special Olympics Γιάννα Δεσποτοπούλου. Το σχετικό ρεπορτάζ δείτε εδώ.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τιμώντας αυτή τη μεγάλη προσπάθεια των αθλητών και των οικογενειών τους, θα παραστεί στην τελετή έναρξης των Special Olympics της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στους αθλητές αναφέρθηκε και στην κρίση που πλήττει την Ελλάδα, λέγοντας μεταξύ άλλων
«Όλα θα τα ξεπεράσουμε με εθνική ομοψυχία, καλή διάθεση και δουλειά, δουλειά, δουλειά. Και εμείς από εδώ, προσευχόμαστε.
Συμπαραστέκεστε στους αδερφούς μας με ειδικές ανάγκες, συμμετέχετε σε αυτά τα ευγενή αγωνίσματα και δίνετε ένα μήνυμα ελπίδος, αγάπης, ενότητας, αισιοδοξίας για το μέλλον» σημείωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μιλώντας προς τους Έλληνες εθελοντές των Special Olympics και συνέχισε: «Επανέρχομαι σε αυτό που είπα προηγουμένως, ότι προσευχόμεθα ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα για την Ελλάδα. Και τονίζω την λέξη αισιοδοξία. Δεν πρέπει να αποθαρρυνόμεθα και να απογοητευόμεθα, αλλά να κοιτάζουμε μπροστά με αισιοδοξία. Και για να καρποφορήσει η αισιοδοξία, αυτό προϋποθέτει δουλειά, εργασία, αγώνα. Να αφήνουμε τις μικρότητες κατά μέρος και να ατενίζουμε προς το εθνικό συμφέρον της Ελλάδος, όχι το κομματικό, αλλά το ενιαίο συμφέρον, το μοναδικό συμφέρον της όλης της χώρας, του όλου λαού, της όλης κοινωνίας. Λοιπόν, καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας, καλή επιστροφή στην Ελλάδα».
:

φωτό: Ο Πατριάρχης με τους Έλληνες αθλητές - μέλη της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκαν σήμερα το Φανάρι