2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

Δεν είσαι μόνος - «Οι Πύρινες Γλώσσες (video)


Το πρώτο επεισόδιο γυρίστηκε στην Αστυπάλαια, Αντιόχεια, Κωνσταντινούπολη, Μερσίνα και Ταρσό.
«Όλοι όσοι πίστευαν, έμεναν μαζί και είχαν τα πάντα κοινά. Πουλούσαν τα κτήματα και όλα τους τα υπάρχοντα και τα μοίραζαν μεταξύ τους, ανάλογα με την ανάγκη του καθενός».
Πράξεις των Αποστόλων, 1ος αιώνας
Η νέα πραγματικότητα, με την εφαρμογή της κοινοκτημοσύνης στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων, με την δημοκρατική εκλογή των επτά Διακόνων και την έμπρακτη εφαρμογή της αγάπης σε όλες της φάσεις της ζωής των πρώτων χριστιανών, αποτέλεσε τομή στην ιστορία του ανθρώπινου γένους και αποτελεί μέχρι σήμερα το ζητούμενο για την Εκκλησία αλλά και τους υπόλοιπους ανθρώπινους προοδευτικούς θεσμούς.


Η σειρά «Δεν είσαι μόνος» περιλαμβάνει 10 επεισόδια, πραγματεύεται πανανθρώπινες αξίες που εκφράστηκαν σε κοινωνίες του παρελθόντος και στηρίζεται στα Πατερικά κείμενα, το Ευαγγέλιο, σε κείμενα θεωρητικά, κείμενα φιλοσοφικά, κείμενα δοξαστικά, και πολλές φορές προφητικά.
Αυτά τα κλασσικά κείμενα περιέχουν την πείρα και τη σοφία αιώνων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και συνδέονται με τα σημερινά προβλήματα του ανθρώπου, ανοίγοντας έναν γόνιμο διάλογο.
Είναι ένας λόγος που γράφτηκε εδώ και δυόμιση χιλιετίες επίκαιρος;
Σε ποια κοινωνία απευθυνόταν;
Τι κοινό έχει με τη σημερινή;
Μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο σε μια άλλη οπτική, έναν διαφορετικό προσανατολισμό και μια επαναξιολόγηση της πορείας του σήμερα;

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013 από την ΕΤ1
 
http://synodoiporia.blogspot.gr/