2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

η εις Διάκονον χειροτονία του Αμβροσίου μοναχού

η εις Διάκονον χειροτονία του Αμβροσίου μοναχού  στον κατάμεστο ΙΝ του Αγ. Νικολάου


Σήμερα πραγματοποιήθηκε εις Διάκονον χειροτονία του συμπατριώτη μας νέου μοναχού Αμβροσίου στον κατάμεστο από κόσμο Μητροπολιτικό Ι.Ναό του Αγ. Νικολάου (τόσος κόσμος μόνο στη γιορτή του βλέπει κανείς), παρουσία του Δημάρχου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι ομιλίες πριν την χειροτονία από τον γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη Διακοπαναγιώτη ο οποίος είχε μαζί του από μικρό παιδί το νέο Διάκονο στην Αγ. Παρασκευή.
Όπου όπως τόνισε κατασυγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή ο ίδιος ο νέος Διάκονος πήρε τη φλόγα και την μεγάλη αγάπη του για την εκκλησία κάνοντας μνεία στον μακαριστό π. Γεώργιο Σαρρή που τον παρότρυνε να ακολουθήσει την ιδιαίτερη κλίση του.
Με δάκρυα στα μάτια και πατρική αγάπη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναθαναήλ είπε απευθυνόμενος προς το νέο Διάκονο πως “η τοπική εκκλησία στηρίζει πολλά επάνω στους ώμους σου...” Και του εξήγησε ότι φέρει πλέον το όνομα ενός μεγάλου Αγίου της εκκλησίας μας του Αγ. Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων, όπως και του Γέροντα Αμβροσίου του Αγιορείτη, μιας Οσιακής μορφής (πνευματικού πατέρα του Μητροπολίτη Καρπάθου Κάσου, Αμβροσίου)