2 6

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας, θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε, τῷ γὰρ Πατρὶ τὸν Υἱὸν ὁμοούσιον, ἀνακηρύξας κατήσχυνας Ἄρειον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Ως θείος Αρχάγγελος, των νοερών στρατιών, Τριάδος την έλλαμψιν, καθυποδέχη λαμπρώς, Γαβριήλ Αρχιστράτηγε· όθεν εκ πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, σώζε απαρατρώτους, τους πιστώς σε τιμώντας, και πόθω ανευφημούντας, τα σα θαυμάσια

Eυχές στο μητροπολίτη μας Κώου καὶ Νισύρου κ. Ναθαναήλ "






" Ίσως οι πολλές ευχές να κουράζουν, να φαντάζουν ουτοπία και να θυμίζουν μια καθιερωμένη συνήθεια που ευκαίρως ακαίρως πρέπει να επαναλαμβάνουμε.

Ωστόσο όταν η ευχή συνοδεύεται από προσευχή ουσιαστική και καρδιακή αποκτά αξία και από ένα άπιαστο όνειρο γίνεται ένα θεϊκό δώρο που όντως δεν αναμέναμε στη ζωή μας.

Γι' αυτό που σήμερα εορτάζει ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Ναθαναήλ, ευχόμαστε ως άνθρωποι και προσευχόμαστε ως χριστιανοί ο Καλός Θεός να ευλογεί και να στηρίζει τον αληθινό άνθρωπο, τον ακούραστο και άοκνο Πατέρα, τον γνήσιο Ιεράρχη, τον Ελληνορθόδοξο παπά που στο πρόσωπό του επαληθεύεται " το τοιούτος ημίν έπρεπε Αρχιερεύς.

Χρόνια Πολλά , Παραδεισένια και Καρποφόρα.
Ενορία Αγίου Αθανασίου κι Αρχαγγέλου Γαβριήλ